به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» به نقل از رویترز عربی، این روزها توسعه حرم مکی با برخی نگرانی های امنیتی و اقتصادی در خاورمیانه همراه شده و همین باعث شده امسال از تعداد حاجیان کاسته شود و از نشاط اقتصادی موسم حج نیز کاسته شود و این در حالی است که درآمد بسیاری از عربستانی ها به اقتصاد حج گره خورده است.
مروان عباس شعبان رئیس کمیته حج و عمره و عضو شورای مدیریت اتاق اقتصاد مکه می گوید: ارقامِ بیانگر رونق اقتصادی در هر سال بر حسب تعداد حاجیان و قدرت خرید آنها فرق می کند، اما قطعا این آمارها امسال در اوج نیست.
وی افزود: در سه سال گذشته تعداد حاجیان به خاطر شرایط توسعه محل های طواف و حرمین شریفین و تجهیز زیرساخت های حرمین روند رو به کاهشی داشته، اما امیدواریم در سال آینده با توجه به کامل شدن زیرساخت ها و پروژه های نیمه تمام، تعداد حاجیان خارجی 20% و تعداد حاجیان داخلی 50% افزایش یابد.
تاثیر غیاب حاجیان ایرانی
شعبان در مورد تاثیرات غیاب حاجیان ایرانی در حج امسال گفت: مکه از غیاب هر گروه از حاجیان متاثر می شود و حاجیان ایرانی هم تعداد آنها بین 70 تا 80 هزار نفر است که غالبا دوست دارند در مناطق ویژه و مرغوب در حرمین شریفین اسکان داشته باشند و به کالاهای ویژه ای تمایل دارند و غیاب آنها در اقتصاد حج تاثیرگذار است و ما تلاش می کنیم این تاثیر را با جایگزین کردن حاجیان کشورهای دیگر جبران کنیم.
وی افزود: البته حج فقط تجارت و اقتصاد نیست، بلکه محل تلاقی فرهنگ ها و سنت ها است و حاجیان ایرانی بخشی غیر قابل انکار از حج هستند.